NESOVICKÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
drobenka:-kokos, cukr moučka 100 g,hrubá mouka 100 g,olej 2 lžíce
podle potřeby:-kompotované ovoce ,strouhané jablko,tuk na vymazání ,tuk na vymazání,mouka na vysypání , mletá skořice.
těsto:polohrubá mouka 250 g,olej 5 lžic,vejce 1 ks,prášek do pečiva 1 ks,cukr krupice 150 g,mléko 1/4 l
Postup přípravy
Nasucho smícháme dohromady mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.
Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.
Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.
Těsto poklademe sezónním ovocem (rybíz, jahody, maliny, třešně, meruňky), také strouhanými jablky, nebo v zimě kompotem.
Nahoru dáme drobenku, kterou vyrobíme z oleje, mouky a moučkového cukru. Nastrouhaná jablka můžeme přisypat skořicí a pro slavnostní příležitosti můžeme do drobenky přidat kokos.
Nesovickou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě do zlatohněda. Ž máme hotovo poznáme tak, že okraje odstoupí od plechu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé